INJEKTIONER

 
 
Regelbundna injektionsbehandlingar med fillers ger resultat som varar längre. Upprepade behandlingar förebygger och vårdar din hud.
Det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin – mer känt som Botox – är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Det är en världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar som används med mycket positiva resultat vid behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar). Botox uppvisar även positiva resultat vi behandling av besvärande arm- och handsvett samt migrän. Det kan även användas för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet.
Botox har använts som läkemedel i decennier vid neurologiska sjukdomar och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. De senaste 10-15 åren har Botox använts för att ta bort ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor.
SÅ FUNGERAR BOTOX
Botox blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna och förslappar musklerna så att de inte längre kan dras samman och eliminerar därigenom linjer och rynkor. Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare. Man ser effekt inom 3-4 dagar och effekten håller i sig upp till 6 månader.

Behandlingen är snabb och enkel. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras botox i behandlingsområdet. Ingen bedövning behövs och du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa kunder upplever en lätt rodnad första dygnet, vilket är snart övergående.

De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.
FÖLJANDE BEHANDLAS MED BOTOX
Botox används ofta för att avlägsna rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån, s.k. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. Ibland kan också nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen behandlas. Botox kan även behandla besvärande arm- och handsvettningar samt behandling av migrän.

Många av våra kunder väljer att kombinera Botox med andra ansiktsbehandlingar, som t. ex. fillers/injektioner och uppnår mycket gott resultat.

Effekten sitter i regel mellan tre och sex månader och varar längre för varje behandling du genomgår. Två till tre behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allt eftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer.
BEHANDLING MED FILLERS
Områden i ansiktet där injektionsbehandlingar kan utföras:

• Ansiktskonturering, volymbehandling av kindben
• Käklinje kan markeras och förstärkas
• Kråksparkar kring ögon
• Läpputfyllnad – läppförstoring – förstärkning av läpplinje
• Argrynka mellan ögonbryn
• Ögonbrynslyft
• Ärr
• Ledsna mungipor
• Skinbooster behandlingar i ansiktet, hals, dekolletage och händer

Du som är gravid eller ammar behandlas inte. En konsultation innan behandling är nödvändig för att förvissa sig om att du kan behandlas. Ansvariga läkare finns på kliniken. Delegering finns till sjuksköterskor som injicerar.
FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?
Inga bestående biverkningar finns rapporterade kring för Botox. I vissa fall förekommer vissa övergående symptom, som lätt rodnad, pirrningar och ömhet i injektionsområdet. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. Gravida och ammande får inte behandlas, detsamma gäller för patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av det muskelavslappnande läkemedlets ingredienser.